• Vakantie vanaf 15 t/m 30 april
    • Info via email
    • Advies op maat
 

Etherische olie

Etherische olie is olie gewonnen uit planten. Daar waar parfumolieën zijn samengesteld van chemische stoffen, zijn dit natuurlijke oliën. Etherische olie kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden en kunnen zowel herstellend, beschermend als rustgevend werken. De verschillende soorten etherische olie zijn verpakt in een bruin flesje. Dit is om de olie te beschermen tegen UV-licht. Bij Kruidenwinkel hebben wij meer dan 100 verschillende soorten etherische olie. Voor verschillende doeleinden hebben wij de perfecte etherische olie van hoge kwaliteit. De oliën zitten verpakt in flesjes van 10ml.

Gebruik van Etherische olie

Etherische olie wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Het hangt vaak af van de soort plant, voor welke doeleinden het met name geschikt is. Wij zullen een aantal doeleinden voor u nader toelichten.

  • Smaakstof:Voor sommige voedingswaren wordt er gebruik gemaakt van etherische olie als smaakstof. Denk bijvoorbeeld aan verschillende frisdranken en limonades, maar ook snoepgoed en sauzen kunnen deze soort olie bevatten.
  • Geurstof:Ook kan etherische olie dienen als geurstof. Veelal wordt dit gebruikt in cosmetica producten, maae ook in wasmiddel en luchtverfrissers.
  • Ongedierte: Ook voor diverse insecten en ongedierten te bestrijden komen deze oliën van pas. Zo hout u muggen op afstand met citronella.

Etherische olie van Kruidenwinkel

Wij zijn een gespecialiseerde zaak. U kunt van ons gehele assortiment etherische olie dan ook de beste kwaliteit verwachten. Door onze voorraad heeft u uw etherische olie snel in huis. Heeft u vragen? Mailt u dan gerust naar info@kruidenwinkel.com. Onze specialisten zitten voor u klaar, zodat u de juist keuze kunt maken. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden van etherische olie. Kom helemaal tot rust en vindt de balans terug. Want niet alleen kan de olie heerlijk ruiken, ze hebben vaak reinigende eigenschappen en zijn erg krachtig.